• MOGslider4

Ervaringen van mentoren

Onze mentoren vertellen graag over hun betrokkenheid en inzet als mentor. Hieronder enkele interviews met mentoren in diverse media:

 

edwinveltman

Edwin is de mentor van Steven (58): ‘Het is fijn om hem in de buurt te hebben’

“Ik doe het vooral omdat ik graag wil helpen en dienstbaar wil zijn naar anderen. Als je het zelf goed hebt, dan kun je kijken wat je nog voor een ander kunt betekenen. Dit is geen functie om te vervullen als je alleen jezelf wil bewijzen, dit doe je puur om iets te doen voor anderen.”

Lees meer

Frank is mentor: ‘Je speelt echt een betekenisvolle rol in iemands leven’frankwittens.jpg

“Iedereen is welkom. Zolang je maar een warm hart hebt, dit wil delen en je wil inzetten voor een ander. Je hebt geen ervaring als mentor nodig. Motivatie en inlevingsvermogen zijn wel belangrijk. Zodra je start als mentor, volg je trainingen en workshops van Mentorschap om jouw rol als mentor goed op te pakken."

Lees meer

Deventerse Esther is mentor: ‘Ik zou estherhagemanhet iedereen aanraden!’

”In mijn werk kwam ik een aantal keer in aanraking met cliënten die een mentor hebben. Ik zag ook hoe moeilijk het is om aan nieuwe mentoren te komen. Ik wilde graag vrijwilligerswerk doen en besloot daarom om mentor te worden.”

Lees meer

Peter is mentor: ‘Het is onvoorstelbaar wat sommige mensen meemaken’petervangeldere

Peter haalt veel voldoening uit het werk als mentor. ”Je werkt samen aan een betere toekomst. Sommige mensen zijn erg eenzaam. Ze hebben helemaal geen contact met hun familie. Ik had een tijdje geleden een oudere dame als cliënt. Ze had geen contact meer met haar kinderen. Maar vlak voordat ze stierf, was de hele familie toch bij elkaar. Dat gaf een ontzettend goed gevoel.”

Lees meer

Guiselle is mentor: ‘Veel liefde en respect is belangrijk in dit werk’

guisellegummarusWanneer het goed gaat met haar cliënten, gaat het goed met Guiselle. “Het mooiste van dit werk vind ik de voldoening die je eruit haalt. Wanneer het beter gaat met mijn cliënten dankzij mijn zorg en inzet, geeft dat een erg goed gevoel. Samen werk je aan een betere toekomst voor iedere cliënt. Iedere cliënt is anders en heeft weer andere gerichte zorg nodig. Daarom is werken met geduld, respect en liefde erg belangrijk.”

Lees meer

Hennie is mentor: ‘We hebben een lange weg met zijn tweeën bewandeld’

Hennie: “Voordat ik startte als mentor had ik een schoonmoeder die in een verpleeghuis verbleef. Zij had mensen om zich heen die zich over haar bekommerde. Toen kwam het besef naar boven dat het voor iedereen belangrijk is om een vaste contactpersoon te hebben die zich over diegene ontfermt. Ik wilde iets voor mensen betekenen die dat niet hadden.” Zodoende besloot Hennie zichzelf in het diepe te gooien en op te geven als mentor. 

Lees meer

Jan is mentor: ‘Als het goed gaat met mijn cliënt, janmenderink.jpggaat het goed met mij’

 “Ik wilde na mijn pensioen iets compleet anders gaan doen. De wereld van zorg over mensen met een verstandelijke beperking was totaal nieuw voor mij en ik was erg nieuwsgierig naar deze tak van zorg. Als startende mentor word je begeleid, ondersteund, professioneel geschoold en ontvang je een reiskostenvergoeding."

Lees meer

Hilde is mentor van een cliënt met hechtingsproblemen: ‘Ook op de mindere momenten ben ik er voor haar’

Mentoren helpen met praktische ondersteuning en bieden een luisterend oor. Je hebt regelmatig contact met de cliënt, zorgverleners en begeleiders. Als de cliënt nog familie of naasten heeft, informeer je hen ook regelmatig. “Juist het feit dat je met zoveel verschillende mensen in contact komt, maakt mijn mentorfunctie heel boeiend”, zegt Hilde enthousiast.

Lees meer

Susanne is mentor: ‘Een glimlach van mijn cliënt betekent dat ik het goed doe’

”Door mijn werk in de zorg kwam ik in aanraking met ouderen die geen netwerk hebben. Ze zijn moederziel alleen en hebben alleen het zorgpersoneel om op terug te vallen. Dat vond ik heel erg. Een zorgverlener heeft het beste met iedereen voor vanuit het medische aspect. Als mentor ga ik uit van het menselijke.”

Lees meer